Minust
Tere! Mina olen Kristi. Olen toidu ja aiandushuviline. Minu jaoks on olulised hooajalisus, puhas toit ja vastused toiduküsimustele ( mida?-kuidas?-miks?-millal? ja kui palju?).
Erialaselt olen õppinud alushariduse pedagoogikat ja nõustamist ning töötanud 13 aastat erinevates vanustes eelkooliealiste lastega. Olen lõpetanud Annely Sootsi Tervisekoolis toitumis- ja tervisenõustaja eriala ning samas koolis omandanud toitumisterapeudi kutse. Lisaks olen läbinud mitmeid lühikesi toitumist ja tervist puudutavaid koolitusi. Toitumisnõustaja ja -terapeudina tegelen personaalse toitumisnõustamise, koolituste korraldamise ja kokandustegevuste läbiviimisega lastele. Viimasel kahel aastal olen peamiselt tegelenud laste toitumise teemaatikaga. Juhin lasteaedade Toidukooli programmi, mille eesmärgiks on Viljandimaa eelkooliealistele lastele tervisliku toitumise põhimõtete ja esmaste söögitegemisoskuste õpetamine.
Oma katsetusi toidumaailmas kajastan ka Facebookis.
Omast kogemusest tean, et õige söömine on oskus, mida on vaja õppida.
BLOGI
Chia magustoit
Meie pere laps liikme ja ka täiskasvanute lemmik magustoit on Chia magustoit. Peale ülihea maitse on sellel mitmeid tervistavaid omadusi. Chia seemned on kõrge kiud- ja mineraalainete sisaldusega ning kasuliku omega-3 rasvahapeterikkad. Magustoitu lisatavad marjad ja...
Ghee ehk selitatud või
Olen pikemat aega otsinud rasvainet, mida kasutada ahjutoitudes ja praadimisel. Minu uus lemmik kvaliteetse külmpress oliiviõli ja kookosõli kõrval on ghee ehk selitatud või. Gheed on ajurveeda traditsioonis kasutatud tuhandeid aastaid kui tervisetoitu. Meie mail on...
Saame oma toitumisest teadlikumaks toidupäeviku abil.
"Meid määrab see, mida me korduvalt teeme. Seega, täiuslikkus pole tegu, vaid harjumus." -Aristoteles-Milline on lähtekoht,...
Hapendatud salat
Hapendatud köögiviljasalat on inimestele, kes hindavad hapukaid maitseid, tervislikku toitu, kiireid lahendusi ja kodust kokakunsti. Fermenteeritud köögiviljasalatit on hea lisada praadidele, toorsalatitele, leivale või kasutada supi valmistamisel. Oluline on olla...