Seekord suvisesest kaerahelbepudrust, mis on veidi erinev traditsioonilisest keedetud variandist. Toorpuder valmib keetmata ja see tuleb juba eelneval õhtul valmis teha. Kuna hommikuti on tihti vähem aega, kui õhtul, siis minule õhtune pudru ettevalmistus sobib. Eriti hästi sobib pudru suvehommiku alustuseks või näiteks kaasa väljasõidule, kus puuduvad söögitegemise võimlaused. Minu tehtav toorpuder on edasiarendus Šveitsi toitumisteadlase ja arsti Maximilian Bircher-Benneri  1900. a. paiku loodud müslist ( rohkem infot siit ).  Lisan pudrule chiaseemneid ja marju, et süsivesikuterikkaid kaerahelbeid tasakaalustada.

toorpudru, bircheri müsli

Vajaminevad ained:

    • 1 dl täistera kaerahelbeid
    • 1 sl tatrajahu
    • 1,5 dl vett või rikastatud taimset piima
    • 2 spl sidrunimahla
    • 1 spl rosinaid
    • 1 spl chia seemneid
    • Maitse järgi kardemoni ja kaneeli
    • Hommikul ohtralt meelepäraseid marju

    Valmistamine on väga lihtne: pane kõik koostisained ( va. marjad) segatuna kaanega purki ning lase seista üleöö külmkapis või toatemperatuuril. Hommikul sega kõik uuesti läbi ja lisa ohtralt meelepäraseid marju. Lisades rohkem vedelikku saad vedelama, vähem vett tihedama pudru.

    Sellele pudru valmistamisviise on lõputult: võid lisada erinevaid pähkleid, seemneid, puuvilju, marju; vee või taimse piima võid asendada maitsestamata jogurtiga. Katseta ja naudi!