Sügis-talvisesse  olemisse üks mõnus kurkumi late. Seda jooki kutsutakse ka kuldseks piimaks ning Indias  haldi doothks. Tegemist on traditsioonilise india tervisejoogiga, mida sealmail on tehtud erinevate tervisehädade korral sarnaselt meie mee-piimale. Meie peres on see hetkel kõikide pereliikmete vaieldamatu lemmik;) Isegi 10-aastane perepoeg naudib magusat, hästilõhnavat rüübet.

 

 

Vürtside kuninganna kurkum kaitseb ja turgutab keha – puhastab verd, toob leevendust valude korral, aitab ennetada vananemist, leevendab põletikke, kaitseb maksa ja soolestikku, teeb kõhule head, annab sooja ja ergastab vaimu. Erinevatest teaduslikest uuringutest on selgunud kurkumi mitmekülgne kasu. Eriti kasulik on seda tarbida koos musta pipraga, mis võimendab kurkumi toimet.

Kurkumi late

  • 1/2 tl kurkumipulbrit
  • 1/2 tassi taimset piima   ( mandli või kookose)või kui soovid tavapiima
  • 1/2 tassi vett
  • 1/3 tl kookosõli
  • Väheke pipart
  • Maitse järgi: kaneeli, kardemoni, ingverit

1. Kuumuta väheses vees kurkumipulber, must pipar ning kaneel, et tekiks pasta.

2. Lisa kookosõli ning taimne jook ning kuumuta kuni keemiseni.

3. Vala kuldne piim tassi ning lisa maitse järgi mett ( kui kasutad juba magustatud taimset piima, siis ära mett lisa). 

 

*Võid külmkappi valmis teha ka kurkumipasta ( kurkum+ pipar+väheses kogusest veest keeta pasta ja säilitada purgis), millele lisad hiljem sooja vee/ piima ja maitse järgi kaneeli, kardemoni, ingverit. Esialgu ole maitsestamisega ettevaatlik, hiljem saad koguseid suurendada.