Käes on salatihooaeg. Rohkelt värsket kraami leidub koduaedades, turul ja poelettidel. Palavatel päevadel ihkab keha midagi kerget, värsket ja head. Meie pere igapäevasel toidualual on erinevad salatid.

Salati valmistan kättesaadavatest ja  meelepärastest koostisosadest. Lähenen loovalt ja vahetan erinevaid koostisosi.

Salatile lisan enne sööma asumist kvaliteetset extra virgin oliivõli ja maitseks sidrunimahla.

Järgnevalt on välja toodud erinevad salati koostisosade grupid ja mõned nimetused, mille hulgast valida. Igasse salatisse ei pea lisama midagi kõikidest kategooriatest, lisan seda mida mul on. Kui tahan toitvamat salatit, siis kasutan  keedetud teravilja, kaunvilju ja seemneid.

Valin hea ja tervisliku hulgast:

  • Rohelised lehtviljad ( spinat, lehtpeet, lehtkapsas e kale, rucola, sinep, naerilehed, suhkruhernes, petersell, koriander, erinevat värvi salatid, võilillelehed jmt).
  • Köögiviljad ( tomat, kurk, suvikõrvits, paprika, kapsas, seller, redis, sibul, maapirn jmt).
  • Idandid ( lutsern, munguba, brokoli jmt).
  • Seened ( väga head on nt. toored šampinjonid või kukeseened).
  • Erinevad maitseürdid kuivatatult või värskelt ( pune, basiilik, majoraan, tüümian jmt).
  • Keedetud teraviljad ( kinoa, tatar, riis).
  • Keedetud või purgikaunviljad ( läätsed, erinevad oad).
  • Seemned ( päevalille-, kõrvitsa- või seedermänniseemned).
  • Puuviljad ( granaatõunaseemned, viinamarjad või rosinad, apelsin, sidrun).