Chia magustoit
Meie pere laps liikme ja ka täiskasvanute lemmik magustoit on Chia magustoit. Peale ülihea maitse on sellel mitmeid tervistavaid omadusi. Chia seemned on kõrge kiud- ja mineraalainete sisaldusega ning kasuliku omega-3 rasvahapeterikkad. Magustoitu lisatavad marjad ja puuviljad on samuti vitamiinide- ja mineraalainete rikkad ning sisaldavad lisaks veel ohtralt tervisele häid fütotoitaineid....
Ghee ehk selitatud või
Olen pikemat aega otsinud rasvainet, mida kasutada ahjutoitudes ja praadimisel. Minu uus lemmik kvaliteetse külmpress oliiviõli ja kookosõli kõrval on ghee ehk selitatud või. Gheed on ajurveeda traditsioonis kasutatud tuhandeid aastaid kui tervisetoitu. Meie mail on see ka juba üsna populaarne, kuna on oma heade omadustega palju kasutajaid leidnud. Millised on ghee ehk selitatud või head...
Saame oma toitumisest teadlikumaks toidupäeviku abil.
"Meid määrab see, mida me korduvalt teeme. Seega, täiuslikkus pole tegu, vaid harjumus." -Aristoteles-Milline on lähtekoht, kust alustada tervist toetava toitumisharjumuse kujundamisel. Arvan, et märksõnadeks on teadvustamine ja teadlikkus ( sellest, mis...
Hapendatud salat
Hapendatud köögiviljasalat on inimestele, kes hindavad hapukaid maitseid, tervislikku toitu, kiireid lahendusi ja kodust kokakunsti. Fermenteeritud köögiviljasalatit on hea lisada praadidele, toorsalatitele, leivale või kasutada supi valmistamisel. Oluline on olla teadlik, et hapendatud toodetes olevad kasulikud piimhappebakterid hävivad kuumutamisel st. kui kasutada fermenteeritud köögivilju...
Hapendamine
Hapendamine ehk fermenteerimine või kääritamine on iidne protsess, mida on traditsiooniliselt kasutatud toidu säilitamiseks. Seda protsessi kasutatakse ka tänapäeval erinevate toitude valmistamisel, näiteks on hapendamise tulemuseks vein, hapukapsas, jogurt, juuretisega tehtud leib ja veel palju teisi maitsvaid toite.. Hapnemine on looduslik protsess, milles mikroorganismid ( pärmid ja...