Chia magustoit

Chia magustoit

Meie pere laps liikme ja ka täiskasvanute lemmik magustoit on Chia magustoit. Peale ülihea maitse on sellel mitmeid tervistavaid omadusi.  Chia seemned on kõrge kiud- ja mineraalainete sisaldusega ning kasuliku omega-3 rasvahapeterikkad. Magustoitu lisatavad marjad ja puuviljad on samuti vitamiinide- ja mineraalainete rikkad ning sisaldavad lisaks veel ohtralt tervisele häid fütotoitaineid....

Loe edasi
Ghee ehk selitatud või

Ghee ehk selitatud või

Olen pikemat aega otsinud rasvainet, mida kasutada ahjutoitudes ja praadimisel. Minu uus lemmik kvaliteetse külmpress oliiviõli ja kookosõli  kõrval on ghee ehk selitatud või. Gheed on ajurveeda traditsioonis kasutatud tuhandeid aastaid kui tervisetoitu. Meie mail on see ka juba üsna populaarne, kuna on oma heade omadustega palju kasutajaid leidnud. Millised on ghee ehk selitatud või head...

Loe edasi
Saame oma toitumisest teadlikumaks toidupäeviku abil.

Saame oma toitumisest teadlikumaks toidupäeviku abil.

"Meid määrab see, mida me korduvalt teeme. Seega, täiuslikkus pole tegu, vaid harjumus."                                                                                                                                                 -Aristoteles-Milline on lähtekoht, kust alustada tervist toetava toitumisharjumuse kujundamisel. Arvan, et märksõnadeks on teadvustamine ja teadlikkus ( sellest, mis...

Loe edasi
Hapendatud salat

Hapendatud salat

Hapendatud köögiviljasalat on inimestele, kes hindavad hapukaid maitseid, tervislikku toitu, kiireid lahendusi ja kodust kokakunsti. Fermenteeritud köögiviljasalatit on hea lisada praadidele, toorsalatitele, leivale või kasutada supi valmistamisel. Oluline on olla teadlik, et hapendatud toodetes olevad kasulikud piimhappebakterid hävivad kuumutamisel st. kui kasutada fermenteeritud köögivilju...

Loe edasi
Hapendamine

Hapendamine

Hapendamine ehk fermenteerimine või kääritamine on iidne protsess, mida on traditsiooniliselt kasutatud toidu säilitamiseks. Seda protsessi kasutatakse ka tänapäeval erinevate toitude valmistamisel, näiteks on hapendamise tulemuseks  vein, hapukapsas, jogurt, juuretisega tehtud leib ja veel palju teisi maitsvaid toite.. Hapnemine on looduslik protsess, milles mikroorganismid  ( pärmid ja...

Loe edasi

Võta minuga ühendust!

 

E-mail: kristi.kiiman@gmail.com

Telefon: +372 5599 045

Tere tulemast!

Tere tulemast!

Naeratava taldriku kodulehel jagan infot toitumise, aianduse ja  tervise teemadel. Toitumisnõustaja ja aiandushuvilisena püüan kajastada enda teed toidu ja tervisemaailmas.  Loe rohkem