Hapendatud salat

Hapendatud salat

Hapendatud köögiviljasalat on inimestele, kes hindavad hapukaid maitseid, tervislikku toitu, kiireid lahendusi ja kodust kokakunsti. Fermenteeritud köögiviljasalatit on hea lisada praadidele, toorsalatitele, leivale või kasutada supi valmistamisel. Oluline on olla teadlik, et hapendatud toodetes olevad kasulikud piimhappebakterid hävivad kuumutamisel st. kui kasutada fermenteeritud köögivilju...

Loe edasi
Hapendamine

Hapendamine

Hapendamine ehk fermenteerimine või kääritamine on iidne protsess, mida on traditsiooniliselt kasutatud toidu säilitamiseks. Seda protsessi kasutatakse ka tänapäeval erinevate toitude valmistamisel, näiteks on hapendamise tulemuseks  vein, hapukapsas, jogurt, juuretisega tehtud leib ja veel palju teisi maitsvaid toite.. Hapnemine on looduslik protsess, milles mikroorganismid  ( pärmid ja...

Loe edasi
Juuretisega tatraleib

Juuretisega tatraleib

Juba mõnda aega olen katsetanud juuretisega tatraleiva küpsetamist. Mõnikord õnnestub paremini, teinekord mitte nii hästi. Peamised nõksud olen katse-eksituse meetodil selgeks saanud. Arvan, et päris profiks saamiseks tuleb õppida tatraleiva ema Liisa Kaasiku käe all. Rohkem Liisa tegemistest ja tatratoitudest saad lugeda siit.   Miks süüa tatraleiba? See on maitsev, kergesti valmistatav,...

Loe edasi
Kurkumi late, kuldne piim või indiapäraselt haldi doodh

Kurkumi late, kuldne piim või indiapäraselt haldi doodh

Sügis-talvisesse  olemisse üks mõnus kurkumi late. Seda jooki kutsutakse ka kuldseks piimaks ning Indias  haldi doothks. Tegemist on traditsioonilise india tervisejoogiga, mida sealmail on tehtud erinevate tervisehädade korral sarnaselt meie mee-piimale. Meie peres on see hetkel kõikide pereliikmete vaieldamatu lemmik;) Isegi 10-aastane perepoeg naudib magusat, hästilõhnavat rüübet.  ...

Loe edasi

Võta minuga ühendust!

 

E-mail: kristi.kiiman@gmail.com

Telefon: +372 5599 045

Tere tulemast!

Tere tulemast!

Naeratava taldriku kodulehel jagan infot toitumise, aianduse ja  tervise teemadel. Toitumisnõustaja ja aiandushuvilisena püüan kajastada enda teed toidu ja tervisemaailmas.  Loe rohkem