Juuretisega tatraleib
Juba mõnda aega olen katsetanud juuretisega tatraleiva küpsetamist. Mõnikord õnnestub paremini, teinekord mitte nii hästi. Peamised nõksud olen katse-eksituse meetodil selgeks saanud. Arvan, et päris profiks saamiseks tuleb õppida tatraleiva ema Liisa Kaasiku käe all. Rohkem Liisa tegemistest ja tatratoitudest saad lugeda siit. Miks süüa tatraleiba? See on maitsev, kergesti valmistatav,...
Kurkumi late, kuldne piim või indiapäraselt haldi doodh
Sügis-talvisesse olemisse üks mõnus kurkumi late. Seda jooki kutsutakse ka kuldseks piimaks ning Indias haldi doothks. Tegemist on traditsioonilise india tervisejoogiga, mida sealmail on tehtud erinevate tervisehädade korral sarnaselt meie mee-piimale. Meie peres on see hetkel kõikide pereliikmete vaieldamatu lemmik;) Isegi 10-aastane perepoeg naudib magusat, hästilõhnavat rüübet. ...
Müsli
Valmistan kodus müslit, mis on minu ja minu pere arvates väga-väga hea. Maitsemeelele, mis on ülimagusate maitsetega harjunud, võib see esialgu tunduda veidi kaerane. Sellisel juhul soovitan lisada veidi rohkem rosinaid või muid kuivatatud puuvilju ning marju ja olla süües maitsete suhtes tähelepanelik ( kõik müsli komponendid on magusa alatooniga ja oma eriliste maitseomadustega)....
Kas, miks ja kuidas kasutada kaera maksimaalselt?
Mitmed põlvkonnad on üles kasvatatud teadmises, et kaerahelbepuder on ülitervislik toit. Samas räägitakse palju kaera ja üleüldisemalt teraviljade tarbimise kõrvalmõjudest, välja on töötatud mitmeid teraviljavabasid “tervisedieete”. Minu küsimus on: kas, miks ja kuidas kasutada kaera maksimaalselt oma hea tervise hüvanguks ning kas kaer on ühtmoodi tervislik kõikidele inimestele? Kaer (...