Lehtkapsa krõpsud
Lehtkapsast on ohtralt ja see on nii tervislik. Osa läheb kuivatisse ja sealt talvevarudesse ( kasutan seda talvel erinevate küpsetiste sees maitse andja ja tervisliku rohejahuna). Osa läheb ahjuplaadile imemaitsvateks kalekrõpsudeks. Krõpsude valmistamine on lihtne ja maitseid on võimalik teha erinevaid. Mina kasutan maitsestajana alati oliivõli, soola ja sidrunimahla ning lisan siis vastavalt...
Kaerahelbe toorpuder ehk Bircheri müsli
Seekord suvisesest kaerahelbepudrust, mis on veidi erinev traditsioonilisest keedetud variandist. Toorpuder valmib keetmata ja see tuleb juba eelneval õhtul valmis teha. Kuna hommikuti on tihti vähem aega, kui õhtul, siis minule õhtune pudru ettevalmistus sobib. Eriti hästi sobib pudru suvehommiku alustuseks või näiteks kaasa väljasõidule, kus puuduvad söögitegemise võimlaused. Minu tehtav...
Chia magustoit
Meie pere laps liikme ja ka täiskasvanute lemmik magustoit on Chia magustoit. Peale ülihea maitse on sellel mitmeid tervistavaid omadusi. Chia seemned on kõrge kiud- ja mineraalainete sisaldusega ning kasuliku omega-3 rasvahapeterikkad. Magustoitu lisatavad marjad ja puuviljad on samuti vitamiinide- ja mineraalainete rikkad ning sisaldavad lisaks veel ohtralt tervisele häid fütotoitaineid....
Suvine salat
Käes on salatihooaeg. Rohkelt värsket kraami leidub koduaedades, turul ja poelettidel. Palavatel päevadel ihkab keha midagi kerget, värsket ja head. Meie pere igapäevasel toidualual on erinevad salatid. Salati valmistan kättesaadavatest ja meelepärastest koostisosadest. Lähenen loovalt ja vahetan erinevaid koostisosi. Salatile lisan enne sööma asumist kvaliteetset extra virgin oliivõli ja...